JOZEF EN MARIA WEER BIJEEN in tuin van het Wereldhuis

Op het jaarlijks Jubileumfeest van de Witte Zusters afgelopen vrijdag 24 augustus 2018, vond tevens de onthulling plaats van twee gerestaureerde beelden van Jozef en Maria, die als cadeau werden aangeboden aan directeur JK Metz van het Wereldhuis. De beelden zijn afkomstig van het oude klooster van de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika, Sancta Monica in Esch. Ze zijn na verkoop van dit klooster in 2005 meegekomen naar Boxtel, maar waren flink afgebladderd en beschadigd. Nu staan ze weer fris en fruitig naast elkaar onder een beschutte pergola in de zijtuin van het Wereldhuis. Restaurateur Joachim van den Heuvel uit Esch heeft fraai werk verricht. (zie foto’s links en rechts van voor en tijdens restauratie) De Witte Zusters, die volgend jaar 150 jaar bestaan, wilden de beelden graag schenken aan Zorggroep Elde vanwege hun nauwe banden met elkaar. Vele zusters wonen al jaren met veel genoegen in dit Woonzorgcentrum en hebben er alle vertrouwen in dat er ook in de toekomst goed voor de beelden zal worden gezorgd als herinnering aan een lange missionaire traditie.

 

 

Op het Jubileumfeest werden 8 jubilaressen gehuldigd: vier zusters vierden hun 70-jarig professiefeest, twee hun 65-jarige professie, een haar 60-jarig feest en de laatste is 50 jaar geleden ingetreden als Witte Zuster. Zo’n 90 gasten werden ontvangen met een plechtige eucharistieviering door drie Witte Paters in de kapel van het Wereldhuis. Daarna volgde een uitgebreide lunch in restaurant De Evenaar ter plaatse.

De beelden zijn onthuld door Zr Gerda Slaghekke en dhr. Jan Kees Metz.

Foto’s gemaakt door Hans Scholl uit Boxtel.