RELIGIEUS PANORAMA IN MUSEUM VEKEMANS GEOPEND

Op 14 april j.l. is er in Museum Vekemans in Boxtel een nieuwe collectie toegevoegd: het Religieus Panorama. In deze kamer bevinden zich aangeklede figuren van alle religieuze congregaties die in de voorgaande eeuw in het Boxtelse hebben gewoond en gewerkt. Ook een Witte Pater en een Witte Zuster maken deel uit van dit geheel. U kunt op een scherm het verhaal horen en zien van Marietje van Rijckevorsel uit Esch, die als Zr Jean Felix ruim 25 jaar in Oeganda heeft gewerkt. De avontuurlijke beelden spreken voor zich. Ook zijn er bijpassende voorwerpen en schilderijen te zien. De Witte Zusters zijn blij dat hun erfgoed op deze wijze gestalte heeft gekregen en zichtbaar blijft voor het publiek.

Museum Vekemans is gelegen aan de Stationsstraat 39 in Boxtel. Openingstijden zijn op woe- en vrijdagmiddag van 13-17 uur. Rondleidingen voor groepen op andere dagen op verzoek mogelijk. Zie www.museumvekemans.nl

Mariabeeld uit klooster Sancta Monica in Esch, geschonken door Witte Zusters, heeft nu mooi plekje gekregen in Museum Vekemans.
Pater Hans de Visser van de Heemkundekring uit Boxtel opent in Capucijnenhabijt het Religieus Panorama.