DE VERSCHILMAKERS: ZUSTERS IN DIALOOG MET JONGEREN VAN NU

Het dialoogproject De Verschilmakers, dat 2 jaar geleden was voorgedragen voor de Erfgoedprijs Brabant 2017, heeft een doorstart gemaakt. In dit cultureel-religieuze erfgoedproject gaan Witte Zusters in gesprek met jongeren over maatschappelijke thema’s die hen beiden bezighouden. Dit kan zijn rondom religie, spiritualiteit, klimaat, gezondheidszorg, zorg voor elkaar, onderwijs en opvoeding, interculturele samenleving, globalisering, vluchtelingen enz. Wat zijn hun drijfveren om zich hiermee bezig te houden. Is hier sprake van ‘roeping’ of ‘missie’? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen beider generaties?
De bedoeling is dat er 10 korte filmpjes komen van 7-8 minuten, waarin telkens een zuster in dialoog gaat met twee jongeren. Het eerste filmpje is inmiddels opgenomen en wordt op dit moment gemonteerd. Hierin spreken Zr Jo Robben en twee Marokkaans-Nederlandse buurtsportwerkers uit Boxtel met elkaar. Het tweede filmpje wordt in juni opgenomen. Eind van het jaar hopen we alle filmpjes klaar te hebben. Dit hangt echter mede van diverse subsidie/fondsen af. Ook start er een crowdfundingscampagne via www.voordekunst.nl Dus mocht u een steentje willen bijdragen, kijk dan op onze campagnepagina De Verschilmakers! De filmpjes komen op verschillende culturele, religieuze en erfgoed-websites te staan, alsmede op onze eigen website natuurlijk. In de tweede fase zijn er plannen om de beelden en teksten te verwerken in een gezamenlijk kunstwerk/zitobject, ontworpen door de zusters en de jongeren olv een professionale kunstenaar. Dit komt dan te staan langs het openbare (rolstoel)pad in de tuin van het Wereldhuis, langs de Dommel, ter herinnering aan de missie van de Witte Zusters.

 

Klik hier om een korte trailer van het eerste dialoogfilmpje te bekijken.