Witte Zusters bij Omroep Brabant T.V.

Witte Zusters bij Omroep Brabant T.V.

Op zaterdag 19 oktober 2019 om 18.00 uur zendt Omroep Brabant t.v. een nieuwe serie uit van het erfgoedprogramma ‘Goud van Brabant’. Hierin zijn ook weer ‘Verhalen van Opa en Oma’ te zien, waarin tieners in korte filmpjes senioren interviewen over alledaagse gebeurtenissen en voorwerpen van vroeger. Toevalligerwijs zijn hier ook twee verhalen van Witte Zusters in terechtgekomen. Zowel Zr Jeanne Simons als Zr Catharina van Kaam, beiden uit Boxtel, zijn bevraagd door de 12-jarige Saar uit Bergen op Zoom. Jeanne wist in de pofferafdeling van Museum Vekemans van alles te vertellen over deze boerenmutsen van vroeger. Haar nicht was poffermaakster en het was altijd een hele toer om de poffers schoon te maken en te luchten.

Wil je meer over poffers weten, ga dan naar dit leuke heemkundemuseum: www.museumvekemans.nl In de Religieuze Kamer boven is ook een presentatie te zien over de Witte Zusters.

Het tweede filmpje dat is opgenomen in de kapel van het Wereldhuis, is waarin Catharina vertelt over haar uitzending naar Ghana en haar leven als missionaris. Dit filmpje komt als eerste aan de beurt in de uitzending van zaterdag 19 oktober. Beide filmpjes zijn echter ook online te bekijken: https://goudvanbrabant.nl/video/opa-en-oma-2019/poffers/ en https://goudvanbrabant.nl/video/opa-en-oma-2019/missie/

Veel kijkplezier!