Uitvindster Zr Trinitas Koop in erfgoedmagazine InBrabant

Onlangs is in het maartnummer van het erfgoedmagazine InBrabant een uitgebreid artikel verschenen over Witte Zuster Trinitas Koop. Zij werkte in de jaren ’50, ’60 en ’70 als verpleegster in Malawi.

Een van haar vele verdiensten was, dat ze een goedkoop papje ontwikkelde, gemaakt van lokale produkten, om m.n. ondervoede babies en kinderen te helpen. Haar recept wordt nog steeds gebruikt door de Wereldgezondheidsorganisatie in de strijd tegen ondervoeding en hongersnood. In het artikel wordt haar werk beschreven, zo ontwikkelde ze ook een van de eerste mobiele klinieken en deed ze veel aan preventie en voorlichting. Kortom, ze was haar tijd vooruit. Daarnaast schrijft historica Sabine Ticheloven ook over de 150-jarige geschiedenis van onze congregatie en de prioriteiten door de jaren heen: gericht tegen slavernij, voor de ontwikkeling van meisjes en vrouwen, het werk overdragen aan de Afrikanen zelf.

Het artikel is gelardeerd met prachtige foto’s. U kunt het artikel lezen via deze link.