Jaar van het Brabants Kloosterleven

2021 is door de Provincie Brabant uitgeroepen tot Jaar van het Brabants Kloosterleven. Er zijn een aantal ordes die hun jubileum vieren, zoals de Norbertijnen 900 jaar, de Kruisheren 600 jaar en de Franciscanessen van Catharinadal 750 jaar. Tevens wil de Provincie aandacht genereren voor het religieus erfgoed van andere congregaties middels een publiekscampagne. Er wordt een 350 km lang Kloosterpad geopend op 30 april in Megen, dat loopt langs verschillende kloosters in Oost-Brabant en waar men kloostericonen kan verzamelen. En er komt een webwinkel voor kloosterproducten, zoals de vega-jams en kruidenthee van de Zrs Clarissen.  Verder staan er tal van culturele en spirituele activiteiten en ontmoetingen in de planning. Vanwege dit heuglijke feit doen wij ons jubileumboek Dragers van Hoop, een leven lang missie over 150 jaar Missiezusters van OLV van Afrika in de aanbieding. Hierin staan recente interviews met Witte Zusters over hun werk in de missie en hun leven nu, een stukje geschiedenis, overzicht van alle huizen en communiteiten en een matricule met alle intredes. U kunt dit bij ons bestellen via administratie@wittezusters.nl voor de prijs van 10 euro incl. verzendkosten. U krijgt dan ons wandelboekje de Witte Zuster-route ter waarde van 2 euro er gratis bij en u hoeft voor beiden geen verzendkosten te betalen. Graag uw naam en adres vermelden in de mail en het komt zsm naar u toe. Ook kunt u evt. bellen van ma t/m don op kantoortijden naar 0411-602548. Zie ook www.brabantskloosterleven.nl