Wandeling Boxtel-Vught

Op 20 maart en 11 april 2021 vinden er twee wandeltochten plaats vanuit Boxtel naar Vught. We lopen hierbij een gedeelte van de Witte Zuster-route, zoals beschreven is in de wandelbrochure nr. 16 van De Paadjesmakers. Deze tochten worden georganiseerd in het kader van de expositie Pelgrimage, een jaar wandelen onder de vleugels van de hemel.Deze tentoonstelling met kunstwerken van pelgrims/kunstenaars Annelies van Rijn en Stephan van den Thillart vindt plaats in het MUBO te Boxtel. Aanleiding hiervoor was hun 1 jaar-durende tocht van Brabant naar Rome en Sardinië en via Frankrijk weer terug, zo’n slordige 7.000 km. Hun ervaringen hebben ze verwerkt in een diversiteit aan beelden en foto’s. Om een (piep-)kleine indruk van hun pelgrimstocht te geven, gaan we o.l.v. van beide kunstenaars en de schrijfster van de route Marina van Dalen, met een klein groepje wandelen vanuit het MUBO naar station Vught. We lopen over de Dommel en via park Molenwijk door Sparrenrijk en dan via landgoed Eikenhorst langs de Halsche Beemden en Kloosterhotel ZIN naar station Vught. Hier kunt u weer de trein terugnemen naar Station Boxtel of elders zins. De tocht start om 11.30 uur en zal ong. zo’n drie uur duren. Vanaf 10.30 uur kunt u de expositie in het MUBO bekijken voor de entreeprijs van 5 euro pp. Koffie en wandelboekje Witte Zusterroute aldaar tegen betaling verkrijgbaar. Graag voor onderweg zelf versnaperingen meenemen. U dient zich van tevoren aan te melden bij het MUBO i.v.m. beperkt aantal wandelaars.

Museum Boxtel, Ursulagebouw, Baroniestraat 18, Boxtel, www.muboboxtel.nl, tel. 0411-607551.