Wandelingen Witte Zuster-route naar Esch

Ter gelegenheid van de expositie in het MUBO over de Historie van Esch van 2 april t/m 17 juli 2022, worden er weer twee wandelingen georganiseerd, waarbij we een deel van de Witte Zuster-route lopen. De data zijn zaterdag 9 april en zaterdag 21 mei. We vertrekken o.l.v. twee gidsen vanaf het MUBO in de Baroniestraat 18 in Boxtel via park Molenwijk en Sparrenrijk naar Klooster Sancta Monica in Esch. Hier zal een Witte Zuster wat vertellen over de geschiedenis van dit pand, alwaar deze Missiezusters 110 jaar gewoond hebben. Vervolgens lopen we langs de kerk, het haventje en nog wat andere bezienswaardigheden in Esch, via de Langspier weer terug naar het MUBO. We
schatten zo’n 3 tot 3,5 uur onderweg te zijn, de route zal ong. 10 km zijn. Voordat we om 11.30 uur vertrekken vanuit het MUBO, kunt u vanaf 10.30 uur eerst de expositie over de geschiedenis van Esch bekijken. Entree 5 euro. Koffie/thee verkrijgbaar. Het routeboekje van de Witte Zuster-route is te koop bij het MUBO a 2 euro of te bestellen via