Video van de Paus

Op 2 februari j.l. vroeg Paus Franciscus in een videoboodschap om deze maand speciaal te bidden voor alle vrouwelijke religieuzen en godgewijde vrouwen. Hij dankte hen voor hun inzet wereldwijd en riep hen op om zich speciaal te blijven inzetten voor de armen, de gemarginaliseerden en de slachtoffers van mensenhandel in deze wereld. Ook vroeg hij zich af wat de kerk zou moeten zonder al deze vrouwen die werken als theoloog, katechist, lerares, sociaal werkster, geestelijk begeleidster enz. Zij moeten blijven strijden voor een missie met impact en ook voor hun zichtbaarheid en gelijkwaardigheid in de kerk. Hun dienstwerk mag niet verward worden met dienstbaarheid. Hun apostolische werk is uitermate waardevol en de Paus is de vrouwelijke religieuzen hier zeer dankbaar voor. Zie hieronder het Youtube-filmpje van de Paus.

https://www.youtube.com/watch?v=tdLJvZOqWl4