MUBO-nieuwsflits – Wandelexcursie MUBO-Esch en terug met gids

NIEUWSFLITS.

WANDELEXCURSIE MUBO-ESCH EN TERUG MET GIDS 
Gids vertelt over bezienswaardigheden uit historie van Esch.

Op zaterdag 9 april en 21 mei kunt u deelnemen aan een wandelexcursie vanuit Museum Boxtel naar Esch en terug. De wandeling start om 11.30 uur bij MUBO en staat onder leiding van de gidsen Theo van Dooren en Marina van Dalen. Zij staan stil bij interessante bezienswaardigheden over de historie van Esch. Halverwege is een kleine pauze ingelast bij ‘Ons Café’ in Esch. De wandelexcursie in een van de activiteiten die wordt georganiseerd in het kader van de expositie ‘Historie van Esch’ de in Museum Boxtel is te zien van 2 april tot en met 17 juli 2022. Zoals bekend zijn Esch en Boxtel samengevoegd per 1 januari 2021. In dat kader is de wandelexcursie een uitgelezen mogelijkheid om de Esschenaren en het dorp Esch beter te leren kennen.

DE ROUTE

De route loopt langs de volgende bezienswaardigheden. Vanaf MUBO lopen we door park Molenwijk en via Sparrenrijk naar Klooster Sancta Monica in Esch. Hier zal witte zuster Antoinette Winkelman op het voorterrein iets vertellen over het huis en de Congregatie. Vandaar lopen we via de Spankertstraat over het nieuwe bruggetje en langs het water naar het haventje van Esch. Daar vlakbij is het voormalige Oude Mannengasthuis. Vervolgens lopen we richting centrum naar de bierpomp, waar we pauzeren bij ‘Ons Café’ (consumpties zijn op eigen kosten). Dan bekijken we de kerk en de Mariakapel en lopen we via het beeld van Lia Martinali van de Zwarte Zusters (grondleggers van de zorg in Esch) het dorp weer uit. Via het Smaldijkje arriveren we bij het Mariakapelletje bij de Langspier. Vandaaruit is het steeds rechtdoor naar MUBO.
Voormalig klooster Sancta Monica Witte Zusters              Kerk in Esch

BEZOEKERSINFO

U kunt zich inschrijven voor de wandeling naar Esch en terug op 9 april of 21 mei. De wandeling start bij MUBO om 11.30 uur en duurt circa 3 uur. Vóór de start van de tocht bent u vanaf 10.30 uur al welkom in MUBO voor een kop koffie en een rondleiding door de expositie. Aanmelden voor de wandeling met of zonder rondleiding vooraf is verplicht via de mail info@muboboxtel.nl of op 06-16041898 bij Willem van Vossen. Kosten € 5,00 (met museumkaart € 2,00). Museum Boxtel is te vinden in Baroniestraat 18 met de ingang aan de zijkant van het Ursulagebouw (Bracbant).
MUBO stelt het zeer op prijs als u bereid bent ook anderen op deze expositie attent te maken. Stuur deze e-mail dan gerust door aan familie, vrienden, kennissen, relaties en anderen binnen uw netwerk. Bij voorbaat alvast bedankt voor uw medewerking!
Museum Boxtel MUBO | Postbus 84, 5280 AB Boxtel | Baroniestraat 18, 5281 JE Boxtel
M 06-16041898 | E info@muboboxtel.nl | W www.muboboxtel.nl