Vredesweek 2022

Vredesweek 2022

Van 17 t/m 25 september is het weer de jaarlijkse Vredesweek, georganiseerd door Pax Nederland. Het thema is ‘Generatie Vrede’. Tevens wordt er bijzondere aandacht gevraagd voor de situatie in Oekraïne. Pax ondersteunt mensen die overal ter wereld bijdragen aan vrede en verzoening bij geweldsconflicten en oorlogen.

De Witte Zusters hebben dit jaar onder leiding van Tatiana Rylina, een Oekraïense vluchtelinge, zogenaamde ‘motanka’s’ (beschermengeltjes) gemaakt als teken van vrede, verzoening en veiligheid voor alle (Oekraïense) vluchtelingen waar ook ter wereld. Deze ‘guardian angels’ hangen nu de hele week in de kapel van het Wereldhuis. Het gebed wat hierbij hoort:

O Heer, Grote en Almachtige, bescherm ons geliefde Oekraïne,

Zegen haar met vrijheid en licht van Uw heilige stralen.

Met leren en kennis verlichten wij Uw kinderen klein, in liefde puur en eeuwig.

Laat ons, o Heer, groeien.

Wij bidden, o Heer, Almachtige, bescherm ons geliefd Oekraïne,

Geef ons volk en land al Uw vriendelijkheid en genade.

Zegen ons met vrijheid, zegen ons met wijsheid,

Gids in vriendelijke wereld, zegen ons, o Heer, met geluk voor altijd en eeuwig.

https://vredesweek.nl/thema-2022-generatie-vrede