Uitbreiding Gezondheidscentrum in Tsjaad dankzij donaties

Dank aan onze donateurs

Wij bedanken iedereen voor de financiele steun van afgelopen jaar. Hierdoor hebben we weer veel mensen in nood in Afrika kunnen helpen. Het meeste geld is gebruikt voor de bouw en uitbreiding van het Kapokier Rouge Gezondheidscentrumin Deli, Tsjaad.Dit centrum zorgt specifiek voor mensen die leven met HIV en AIDS. Er worden voedingsadviezen gegeven en men geeft psycho-sociale ondersteuning aan de patienten, ook zijn er aanvullende behandelingen zoals Arqromertherapie (een soort mix van kruidengeneeskunde, homeopathie, osteopathie en kinesiologie) voor voorkomende ziekten en arbeidstherapie.

Voordat de bouw begon, zijn er uiteraard de benodigde materialen aangeschaft en is de eerste steen gelegd door Mgr. Joachin Kuraleyo, bisschop van Moundou. Hieronder ziet u foto’s van het uiteindelijke resultaat. De inauguratie en zegening van de nieuwe gebouwen heeft plaatsgevonden op 23 november 2022. Dit tot grote vreugde van de staf, de patienten en hun families.

Er zijn twee nieuwe gebouwen geconstrueerd alsmede toiletten. Zonnepanelen zijn geinstalleerd, iedere kamer heeft een wasbak gekregen, een ventilator en licht. Ook is er een droogkamer en een laboratorium gebouwd. Het Centrum heeft nu een apotheek met plantaardige (kruiden-)geneesmiddelen, drie spreekkamers, twee massageruimtes, een archiefruimte en een afvalinstallatie om afval te verbranden. Zonder uw hulp hadden we dit nooit kunnen doen! Dus nogmaals hartelijk dank voor uw steun!