Onderzoek in Oeganda.

Prof Hilde Bras, historica van de RU uit Groningen, doet samen met haar PhD-student Ivana uit Servie, onderzoek naar de geschiedenis van verpleegkundige praktijken van onze Congregatie in Oostelijk Afrika. Dat betekent o.a. archiefonderzoek naar kraam- en kerkregisters in ziekenhuizen die gesticht zijn door de Witte Zusters in Oeganda toendertijd, bv in Villa Maria en Nkozi-hospital. Ook interviews doen met de inlandse zustercongregaties en Afrikaanse doktoren die deze ziekenhuizen hebben voortgezet. Een hele kluif!
Professor Hilde Bras from the Dutch University of Groningen does her research in former hospitals of the White Sisters in Uganda: Villa Maria and Nkozi, for decades now already in the hands of
African Congregations. Together with her PhD-student Ivana from Serbia, she looks at the nursing practices of MSOLA in East-Africa and dives into the old archives. They are also doing interviews. Rich material!