Beelden uit Sancta Monica

De beelden van het oude moederhuis van de Witte Zusters, klooster Sancta Monica in Esch, staan al een aantal jaren in de zijtuin van het Wereldhuis, achter de Voedselbank. Maria en Jozef hebben hier een mooi plaatsje gevonden in een overdekt prieeltje met paarse regen. Onlangs is hier een bordje bijgeplaatst met een toelichtende tekst. De beelden zijn opgeknapt door restaurateur Joachim van den Heuvel uit Esch en daarna door de zusters geschonken aan het Wereldhuis. Iedereen kan hier een moment van stilte of gebe

d doorbrengen, of gewoon even uitrusten. Er wonen op dit moment nog 11 Witte Zusters in het Wereldhuis. Ook de Witte Zuster-route van NS Boxtel naar NS Vught loopt langs dit prieeltje. Zie voor het routeboekje www.depaadjesmakers.nl, hier te koop voor 2 euro.